BLOG
TEKNE YAPIMI

Yat imalatında kullanılan başlıca ağaçlar çam, maun, tik,meşe ve ak meşedir. Direkler ak meşe veya çeliktendir. Mekanik kısımlar genelde ithal olup tanınmış markalar tercih edilmektedir. İç dizayn, müşterinin özel veya ticari amaçlarına uygun yapılmaktadır. Yat türüne, ebadına ve müşterinin bütçesine bağlı olarak bir yatın imali 8-24 ay sürebilmektedir.

 

 

Ahşap, yatçılığın doğuşundan beri klasik tekne malzemesidir. Ağacın İşleme kolaylığı, hafifliğinin yanısıra sağlamlığı, soğuğu sıcağı izole edebilmesi, diğer malzemelere oranla yorulmaya karşı mukavemeti, görüntüsü ve sıcaklığı yatçılara hep cazip gelmiştir.

 

Geleneksel usullerle yapılmış tekneler senelik bakım gerektirseler de; modern inşa yöntemleriyle yapılmış ahşap teknelerin bakım ihtiyacı çok azalmıştır. Günümüzde 100 yaşını aşmış ve yenileme işleminden sonra bu gün eski günlerine oranla çok daha fazla kullanılan ve zorlanan klasik ahşap yarış yatları mevcuttur.

 

Ahşap tekneler yapım tarzları gereği; tamamen terk edilmedikleri takdirde hakikaten neredeyse sonsuz ömürlü olabilirler. On yıllar içinde bir teknenin güvertesi, kaplamaları, mobilyası, hatta omurgası değişik zamanlarda sırayla yenilenebilir ve tekne diri olarak hep ayakta tutulabilir.

İLETİŞİM
Yakuplu Mah. Beysan Sanayi Sitesi Dereboyu Cad. No: 15 Giriş Kat Haramidere - Beylikdüzü / İSTANBUL

+90 212 423 34 55 pbx

info@yatdizayn.com.tr

SOSYAL MEDYA

Sosyal Medya Üzerinden Takip Edebilirsiniz.

İLETİŞİM
Yakuplu Mah. Beysan Sanayi Sitesi Dereboyu Cad. No: 15 Giriş Kat Haramidere - Beylikdüzü / İSTANBUL

+90 212 423 34 55 pbx

info@yatdizayn.com.tr

© 2016 - 2024  YAT DİZAYN LTD. ŞTİ.   Tüm Hakları Saklıdır.